Dem vil vi huske...

image Chang Guldnåle tildelt ved Gule Ærter 2015

Med mere end 100 år på bagen, så har Aalborg Chang selvsagt en masse nulevende og afdøde medlemmer at takke for, at klubben gennem tiden har hentet sejrer og pokaler, og at der trods modgang og omstilling endnu findes en klub på Provstejorden med stolte traditioner og masser af muligheder for en endnu lysere fremtid.

Denne side vil gerne hylde alle disse personer. Dette er en omfattende, ja næsten uoverskuelig opgave, og i første omgang nøjes vi med at medtage 2015. Derfor henviser vi til Changs 100-års bog samt andre historiske materialer, der findes i klubhuset.

Klik for fotos Hædret ved generalforsamlingen 2015:
Per Burmester Per blev medlem af Chang i 1935, og nåede at spille et par år i den ”såkaldte” grusgrav (Skovdalen) ved Hobrovej. "Det var vanskelige forhold vi spillede under", siger Per Burmester. "Jeg erindrer at det ujævne underlag var fyldt med flintesten og vi fik konstant flænger på knæene. Det var en stor oplevelse, da vi i 1938 flyttede til anlægget på Provstejorden, der på det tidspunkt var langt ude på landet."
Per Burmester har haft en spændende idrætskarriere i Aalborg. Han spillede knap hundrede førsteholdskampe i cricket, var leder i Changs cricketbestyrelse i 10 år, og 11 år i bestyrelsen i Dansk Cricket-Forbund, ligesom han var holdleder for cricketlandsholdet bl.a. på en tur til Canada i 1974.

Hædret ved Gule Ærter 2015

Svend Riis

Svend blev meldt ind i 1964 og har spillet fodbold i Chang lige siden. I 1970 fik han en 3. divisionskamp på 1. holdet, men han valgte 1. holdet fra pga. familie, job og uddannelse. I stedet spillede han mange kampe for Changs 2. hold i Danmarksserien, Jyllandsserien og serie 1. Gloværdig Old Boys karriere fulgte med bl.a. 105 kampe i træk uden nederlag.

Svend har i masser af år været en rigtig Chang-leder: Alt fra drengefodbold til bestyrelse, samt klubblad, cafeteria og meget mere. Han var med til at etablere Chang Tennis og har spillet tennis lige siden. Svend er stadig dynamo i Chang Tennis.

Ernst Holm Andreasen
til højre i billedet)

Ernst har i en menneskealder passet billetsalget ved Changs hjemmekampe. Siden 1984 og frem til 2015 har Ernst og Frank Nielsen (til venstre i billedet) været synonymt med Changs billetluge.

Udover den stærke og langvarige indsats, har Ernst i sine år i Chang også været holdleder for junior-, ynglinge- og seniorhold i klubben.

Ove Hust

Som ynglingespiller i Chang nåede Ove i 1958 med på Aalborgs Byhold. Efter en lang spillerkarriere i Chang virkede Ove i over 10 år som ungdomstræner, før han mere helligede sig opgaver som stadionspeaker, redaktør af Sort-på-Hvidt, PR ansvarlig i bestyrelsen m.v.

Desuden blev Ove Hust, sideløbende med sin karriere som top-dommer i Dansk fodbold, ensbetydende med dirigentrollen ved generalforsamlinger i Chang – en opgave han har varetaget i 40 år nu!

Frits Vilger

I 1951 meldte Ernst Vilger sin søn, Frits, ind i Aalborg Chang. 40 år i fodboldstøvler gav massevis af kampe (dog ingen på 1. holdet; ”inkompetente spilleudvalg”, hævder han). Men pyt, for Vilgers indsats som leder i klubben er markant.

I bestyrelsen i 1980’erne, formand 1986-91, sidenhen og endnu trofast i arbejdet med at støtte og udvikle Chang. Hans indsats med fundraising til kunstgræsanlægget var enestående, og i 2015 rykker Frits som formand for sponsorudvalget.

Guldnåle tildelt i 2015