Vanvittigt comeback, gav Chang's U13 drenge 1 sejr i Gug B

image
04. maj 2017 kl. 20:08

Onsdag aften spillede Chang's U13 drenge 1 ude mod Gug, i en gyser der varede til sidste fløjt!

Kampen blev spillet på Gug’s bane 1 i perfekt fodboldvejr - høj solskin og vindstille. Efter forrige rundes 1-0 sejr til Chang, på trods af dårligt spil, var der i træningerne op til dagens kamp, blevet trænet den facet af spillet, der går ud på at vende spillet og udnytte banens bredde, hvilket også var kampens fokus.

Fra første fløjt blev der fra Gug’s side lagt ud med hårdt fysisk spil, hvor der blev begået mange (!) frispark, som allerede i første halvleg, resulterede i et par henstillinger fra dommeren. Chang startede nervøst og fik dårligt gang i spillet, før der faldt den første scoring fra Gug’s angriber, som var meget fremtrædende i fra start.

Generelt foregik det meste af spillet lidt for tæt på Changmålet, dog havde Toke en friløber mod mål, som desværre tog indersiden af stolpen og lige akkurat ikke sneg sig over stregen.

Resten af første halvleg faldt der yderligere 2 scoringer til Gug, fra selv samme angriber, som nu stod for et hattrick i kampen, som gav dem føringen 3-0 til pausen. Chang havde meget lidt succes med stort set alt og mødte et oplagt mandskab fra Gug der spillede i ægte Stoke stil, med fysisk hårdt spil.

Halvlegens 1½ minuts teamtalk, blev brugt på en reprimande og bøn til, at spillerne gik ud til anden halvleg, med større koncentration og vilje til at spille fodbold.
Gug viste overskud og gik på banen efter 10 sekunders pause, i et psykologisk spil, der må siges at have fejlet. For et eller andet skete i pausen, som ændrede kampen totalt. Om det var solen i ryggen, et stykke frugt, eller noget helt tredje der fik gejsten og kampånden tilbage, er ikke helt klart, men det var ikke de samme 11 spillere fra Chang der gik ind til anden halvleg.

Der skulle nemlig ikke gå meget mere end 30 sekunder før Chang fik bolden i nettet, fra et gennembrud på venstre kant af Mads Bønkel, som sparkede et hårdt indlæg ind til under mål, som blev på omsat til mål, da en Gug spiller sparket den i eget net.

Gug var totalt overrumplet og var helt presset i bund, hvilket også resulterede i en scoring mere til Chang. Et nærmest identisk gennembrud på venstrekanten af Mads B, hvor han denne gang trak ind i banen og sparkede mod målet, men uheldigt for Mads ramte bolden overliggerende, bolden faldt dog for fødderne af Toke som, sparkedede den på målmanden, hvor Lohmann header til bolden, så den havner ved Toke igen, der med knæet sparker bolden det sidste lille stykke over stregen. 3-2, med 20 minutter igen!

Det er værd at nævne, at begge mål var kommet efter lige netop dét kampen fokus var sat til - hurtige sideskift.

Den ellers livsfarlige angriber fra Gug, var helt forsvundet ud af kampen, efter fejlfrit forsvarsarbejde, af de to centrale forsvarere, Mads Røge og Thomas. I forlængelse af total kontrol i bagkæden, var der masser af plads til vores backs, Janus og Magnus, som i løbet af anden halvleg havde flere gode løb og situationer i angrebsspillet.

I skrivende stund huskes det ikke, at Gug havde en afslutning i anden halvleg, men frispark, det fik de lavet. Fra sidelinjen var det kun et spørgsmål om tid før én af deres to midterforsvarer fik en badebillet, efter henstillinger fra dommeren og mange gentagne frispark. Det skulle dog blive deres højrekant, der trak et kort ved at bremse Magnus i en kontramulighed, som efterlod Chang i et overtal, mod et i forvejen presset Gugmandskab.

Der var total kontrol af Chang på midtbanen, især Malthe styrede fuldstændig alt hvad der foregik mellem forsvaret og angrebet og gjorde stort set hvad der passede ham, hvilket også resulterede i nogle gode forsøg udefra og kloge afleveringer til fløjene. Johan var i pausen kommet ind i stedet for Lukas N og spillede som 10’er, hans bedste kamp. Der blevet fightet og truet med dybdebolde til Lohman, Toke og Mads Bønkel.

Med omkring 15 minutter tilbage af kampen, blev Johan voldsomt nedlagt i feltet. Klart straffespark, med knubs til følge til Johan, der efterfølgende måtte udskiftes. Dommeren forblev dog tavs og dømte intet straffe, på hvad der ellers af en af Gug’s forældre blev beskrevet som “det klareste straffe han nogensinde havde set”.

Chang fortsatte det fremragende spil og blev ved med at presse Gug mandskabbet helt i bund, det resultere også i en scoring, da Johan træder på banen igen efter sin skramme for tacklingen 10 min. tidligere, han kommer til baglinjen, og for servet bolden ind foran målet, hvor en Gug spiller igen må prikke bolden i mål, hvilket gav Chang det ene point i hånden da der nu stod 3-3!

Chang havde gjort det umulige og lavet et vanvittigt comeback, som ingen efter første halvleg nok havde regnet med.

Med 4 minutter igen, var spørgsmålet om der ville komme en modreaktion fra Gug, eller om spillerne fra Chang så sig tilfredse med det ene point.
Ingen af delene skete, for der var kun én ting der gjaldt for Chang - nemlig at få en sejr og 3 point på kontoen!

I et totalt pres var der flere gode forsøg, men også nogle fantastiske redninger af målmanden fra Gug, som stod en brandkamp!

Men det umulige skete! Chang fik med 2 minutter tilbage udlignet, da Johan bryder en bold, men bliver tacklet lige ude foran feltet, men så er det Mads Bønkel, som på ikonisk hvis gør det han har gjort hele 2. halvleg igennem, nemlig at snørre modstanderen gangn på gang. Denne gang, kommer han ind i venstre side af feltet, og sparker fladt mod fjerneste stolpe, som var det taget direkte ud af en træningsøvelse. 3-4 til Chang og Et jubelbrøl lød over banen, da Chang havde afgjort en kamp som gav tilskuere og trænere en rutsjetur af spænding.

Til sidst i kampen nåede Gug lige at få en sidste tackling sat ind på Mads Bønkel, som derved måtte se dommeren fløjte kampen af fra sidelinjen.

En fuldstændig fantastisk kamp sluttede med Chang som vinder, i et comeback der viste en fremragende holdindsats over hele linjen og som nok vil huskes af de fleste spillere i mange år fremover!