Børge Søvsø

image Børge Søvsø var en glimrende cricketspiller og senere en dygtig formand for klubben på Provstejorden.

Rigtig Chang-mand har

spillet den sidste innings

Børge Søvsø kom til Chang fra Mors og blev en vigtig del af klubben gennem et halvt hundrede år både som aktiv og dygtig formand i en turbulent tid

(Aalborg) Børge Søvsø (Nielsen) sov for nogle dage stille ind på plejecentret, og han var netop blevet 80 år.

Børge Søvsø kom til Aalborg i slutningen af halvtresserne, som blot 17-årig fra Mors, hvor han meldte sig ind i Aalborg Chang, der hvor andre fra hjemstavnen også spillede. Han blev udlært på Aalborg Værft A/S, som maskinarbejder og senere gik han ind i det faglige arbejde, hvor han blev sekretær i Dansk Metals lokalafdeling i Søndergade i Aalborg.

Han var en af landets bedste cricketspillere, og han spillede langt over 100 førsteholdskampe for Chang, hvor han var venstrehåndsspiller ved gærdet og scorede et væld af points i landets bedste række. På et tidspunkt var han tæt på landsholdet, men i en weekend i juni måned i begyndelsen af tresserne, hvor han var udtaget til den ”store kamp” UK mod Pressen, måtte han sende afbud, da han skulle giftes. Senere fik han aldrig chancen for at komme med på DCFs bedste mandskab.

På fodboldfronten var Børge Søvsø også aktiv. Han fik en del andenholdskampe, som en hårdt arbejdende og effektiv forsvarsspiller på klubbens Jyllandsseriehold. Senere i karrieren lavede han et stort og positiv stykke arbejde for ”Chang Venner”!

Blev formand

I halvfemserne gik den tidligere morsingbo ind i bestyrelsesarbejde i Aalborg Chang. I 1999 afløste han, Jens Andersen, og blev valgt til klubbens formand. I 2001 ændrede klubben selskabsstruktur og gik fra Aalborg Chang Elitefodbold Aps og til FC Nordjylland, da finansmanden, Ole Bach Jensen, hjemvendt fra Schweiz, dukkede op med en ”papkasse” med en del millioner af kroner. FC Nordjylland skulle give AaB kamp til stregen om at være det bedste hold i regionen.

Den økonomisk satsning slog fejl i 2003/04, og i 2005 blev FC Nordjylland opløst, hvorefter alle Aalborg Changs seniorhold tvangsnedrykket til serie 6 af DBU!

Børge Søvsø stoppede som formand i 2006, hvor han blev afløst af den tidligere ungdomsformand, Bjarne Porsborg, men Søvsø fortsatte med at komme i klubben, hvor han hyggede sig socialt med de tilbageværende Chang-folk - efter det økonomiske kaos - som var de ”rigtige” og trofaste klubmedlemmer.

Børge Søvsø bliver bisat førstkommende lørdag fra Østre Kapel, Filstedvej, kl.12.30.