Menu

Chang har atter her i efteråret 2018 taget et nyt og positivt initiativ

image
Niels Torp
11. september 2018 kl. 10:07
FC Prostata er begyndt på anlægget på Provstejorden i sidste uge

(Provstejorden) I sidste uge var der et informationsmøde i Changs klubhus, hvor der var 20-25 fremmødte og en yderst behagelig stemning i forbindelse med den endelig etableringen af FC Prostata.

Klubbens formand, Frits Vilger, bød velkommen og fortalte lidt om de 10 måneder, som klubben har arbejdet på, at få dette tiltag på skinner. Han bød også de to Chang-trænere, Michael Jervild og Bjarne Bundgaard, velkommen og førstnævnte fortalte lidt om et trænerkursus, som DBU havde arrangeret i Aarhus weekenden forinden.

 

DBU involveret

Derefter tog Anders Østergaard, DBU, Tilst ved Aarhus, ordet og roste Aalborg Chang for dette positive initiativ, som er en udløber af professor, Peter Krustrup, SDU, forskning, som beviser at fodboldmotion er og bliver den bedste form for motion – ikke kun for de sygdomsramte! Han nævnte også, at Trykfonden havde skænket 20 mio. kr. til etableringen af det landsdækkende projekt, FC Prostata.

Anders Østergaard havde i øvrigt også en del bolde samt diverse brugbare remedier, som han forærede Chang på grund af dette gode tiltag, som klubbens bestyrelse har arbejdet seriøst med gennem mange måneder.

Kirsten Steffensen, projektsygeplejerske, Urologisk afdeling, Aalborg Universitetshospital, fortalte lidt om sygdommen og ikke mindst vigtigheden ved, at helbredelsen følges op med masser af motion. I øvrigt har hun været meget aktiv og en stor hjælp for Chang, da hun fortæller vidt og bredt om dette projekt i klubben!  

Derefter tog filialdirektør, Søren Nissen, Jutlandia Bank, ordet og han havde medbragt en check på 25.000 kr. til klubben, som kan bruges til diverse udgifter i forbindelse med dette interessante tiltag.

  • Jeg har stor respekt for det arbejde, som laves i Aalborg Chang, hvor jeg har slået mine folder gennem mange år. Det at få træningen sat i perspektiv et par gang om ugen er et fint tiltag, og det kan absolut være med til at give de sygdomsramte betydelig bedre livskvalitet, pointerede Søren Nissen.

 

Pænt fremmøde

Torsdag eftermiddag var den første træning for FC Prostata, hvor der var otte aktive spillere, som fik en times træning ledet af Michael Jervild. Det hele startede med et kort infomøde, hvorefter der var en grundig opvarmning. De blev delt to hold, som spillede en halv times tid. Det var tydeligt, at spillerne nød at få rørt sig og der var masser af sved på panden hos de fleste af spillerne, hvoraf nogle ikke har spillet fodbold i en årrække.

Det er planen, at der nu trænes hver mandag og torsdag kl.15.00 på anlægget på Provstejorden - og alle er velkommen. Det er ikke nødvendigt at være opereret for prostata for at deltage, men alle ”ældre” har et større behov for motion, og her er en gylden lejlighed både for at bevæge sig, men også et hyggeligt socialt samvær, som er alfa og omega – især for mænd!  

Søren Nissen, Jutlandia Bank, overrakte en check fra Sparekassen Himmerlands Fond, på 25.000 kr. til Changs formand, Frits Vilger (tv). (Foto: Niels Torp)

Projektsygeplejerske, Kirsten Steffensen, Urologisk afdeling, AAUH, (stående), fortalte kort om prostata-sygdommen, og vigtighed for at få motion efter operationen. (Foto: Niels Torp)

Luk