Menu

Internationalt fodbold for de lidt ældre spillere

image
Niels Torp
07. juni 2018 kl. 10:00

(Provstejorden) På søndag eftermiddag får Aalborg Chang besøg af udvalgte hold fra henholdsvis Japan og USA, der skal spille en trekant-turnering på idrætsanlægget på Provstejorden.

Det er første gang i Nordeuropa, at der afvikles en turnering på 11-mands bane, hvor hovedparten af spillere er over 70 år. Det er tilladt, at bruge tre spillere fra 68 år – ellers er alle de øvrige spillere langt over pensionistalderen.

Aalborg Chang stiller med et hold forstærket med spillere fra B52, Aalborg Freja og Frederikshavn IF. De tre hold møder hinanden i kampe på 2 x 20 minutter. Den første kamp er kl. 14.30: Chang – USA derefter Japan – USA og endelig Chang – Japan!

Et par af Chang-folkene, Harry Søndergaard og Freddy Christensen var begge med på et hold fra AB, der i begyndelsen af året deltog i en større turnering på den eksotiske ø, Hawaii.

  • Det var en stor oplevelse, siger Harry Søndergaard, Chang. Vi mødte en masse venlige mennesker og der var en enorm oplevelse at se det smukke ø-samfund langt ude i Stillehavet. Det bliver en fornøjelse, at møde de amerikanske spillere igen på søndag i Aalborg, og jeg håber, at vi kan give dem god modstand i denne mini-turnering på Changs anlæg.

De amerikanske og japanske hold kommer til Aalborg i bus og efter kampene på Chang, er det planen at de søndag aften besøger Duus Vinkælder, ligesom der mandag formiddag er arrangeret rundvisning til Aalborgs mange seværdigheder.

 

Det amerikanske hold, der besøg Aalborg, spiller mere eller mindre fodbold året rundt. Det er en flok mobile spillere, som nyder alderdommen med masser af hygge med den runde læderbold.

 

Kim Bergenser, født og opvokset i København (tidl. København KFUM), og er initiativtager til turen til Aalborg. Her ses han med en stor pokal, som hans hold fra Portland vandt i en turnering i Japan sidste år.

Luk