Menu

Ny træner ser frem til spændende opgave

image JS HERRER: Ny træner Allan Christensen
Niels Torp
25. januar 2018 kl. 15:19
Allan Christensen glæder sig til at træne Aalborg Changs bedste herremandskab i Jyllandsserien i fodbold
(Aalborg) Aalborg Chang får i den kommende sæson en ny cheftræner, Allan Christensen, der skal stå i spidsen for klubbens herreseniorhold i Jyllandsserien kreds 1. Det bliver med garanti et interessant samarbejde, da han kommer med nye visioner og anderledes træningsmetoder, som bliver et frisk input for de mange talentfulde spillere i klubben på Provstejorden.
Den 43-årige Allan Christensen har en del trænererfaring, og han har opnået fine resultater med bl.a. Aalborg Freja og KFUM, ligesom han for nylig har været en periode i Støvring IF med succes. Han får, Terkel Christensen, som assistenttræner og denne har gennem et par år haft med klubbens bedste herre-hold at gøre, og er meget velrespekteret i hele spillertruppen.
Styr på tingene
Den nye træner er ikke helt ukendt med forholdene på Provstejorden, da han i begyndelsen af halvfemserne spillede på klubbens ynglingehold, der vandt Mesterrækken. I øvrigt mener han, at det var Claus Gaihede, som på det tidspunkt forestod træningen af de unge mennesker.
- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ser frem til at påbegynde træning i Chang, siger Allan Christensen med optimisme i stemmen. Jeg har allerede i det nye år fået bekræftet mit gode indtryk af forholdene i klubben. Det virker til, at der er styr på tingene, hvilket gør det noget nemmere for træneren, som dermed kan koncentrerer sig om det vigtigste, nemlig hvad der foregår på fodboldbanen. I øvrigt har jeg fulgt både første- og andetholdet i efteråret, og har et udmærket kendskab til flere af spillerne. Der florerer altid en del rygter, men vi forventer lidt tilgang til truppen, hvilket kan være med til at skærpe konkurrencen om pladserne på klubbens bedste mandskab.

Mange seniorspillere
Aalborg Chang har den næststørste seniorafdeling under DBU Jylland med otte hold, hvilket er imponerende, da en del andre klubber i Nordjylland må afmelde seniorhold i hobetal.
- Det virker til, at der generelt er en god kemi og sammenhold blandt spillerne, ligesom der også er en behagelig social indstilling i klubben blandt de ældre og yngre, og det er meget vigtigt for hele atmosfæren og tonen blandt de forskellige hold og lederne.
I første omgang er det planen, at der trænes et par gange om ugen, men i begyndelsen vil mandag aften blive benyttet til ekstra teknisk- og taktisk træning.
- Vi har fået seks træningskampe (mod bl.a. Aalborg Freja og Skjold Sæby) samt en intern mellem klubbens to bedste hold, på plads. Det er mod gode modstandere, og jeg ser frem til at give den del spillere chancer, for at vise deres potentiale, tilføjer Allan Christensen. Jeg er vidende om, at der rykker tre-fire talentfulde ynglingespillere op i seniortruppen, og det forenet med nogle fra det næstbedste mandskab gør, at jeg forventer at arbejde med en trup på en snes spillere samt to målmænd. Det er vigtigt, at der bliver hård konkurrence på alle pladser, da det er med til at skærpe indstillingen hos de respektive spillere gennem hele sæsonen.
Offensivt fodbold
Den officielle træning påbegyndes den 23. januar, men det er ikke utænkeligt, at der ”tyvstartes” lidt tidligere.
- Det er min filosofi, at det skal være sjovt at spille fodbold, og derfor er det vigtigt, at det er lysten, som driver værket både til træning og i kampene. Jeg vil gerne spillere offensivt fodbold, og det er min tanke, at vi skal have lidt flere spillere ind i ”boxen” i kampene, så vi kan score en del mål. Vi skal ende blandt de bedste hold i Jyllandsserien, således at vi også er i rækken til efterårssæsonen, slutter Changs engagerede nye træner.
Luk