Menu

Changs herrer er tilbage i Jyllandsserien!

image De glade spillere og træner efter sejren over Hobro på 3-1, der sikrede oprykningen til Jyllandsserien. (Foto: Niels Torp)
Niels Torp
29. oktober 2017 kl. 09:13
Godt kammeratskab og sammenhold bag den sportslige succes for holdet i denne sæson, hvor Changs herrer suverænt vandt serie 1

(Provstjorden) Det var tydeligt, at der var masser af nerver på hos det sortstribede hjemmeholdet i opgøret mod Hobro IKs næstbedste hold på den vindblæste kunststofbane på Provstejorden.

En sejr i kampen lørdag eftermiddag var ensbetydende med oprykning, men kampen svingede meget, og især det meste af anden halvleg, var det Hobro, som med en imponerende fysik dominerede opgøret. De knap hundrede tilskuere havde nerverne udenpå tøjet og de forventede hele tiden, at gæsterne bragte sig afgørende foran i denne hårde og tætte fight. Heldigvis svingede pendulen til Changs fordel, og et par forløsende scoringer af målfarlige, Christian Jakobsen, kort før tid afgjorde kampen - og dermed oprykningen til Jyllandsserien.

Det var en hård kamp, sagde Rune Vincent, Changs anfører. Det var et stærkt hold vi mødte, og vi var presset i det meste af anden halvleg, hvor vi smed bolden væk alt for ofte. Det var herligt, at vi vandt til slut, og det skyldes ikke mindst et fremragende kammeratskab og et super sammenhold, som har været med til at sikre oprykningen. Nu må vi se fremad til næste sæson i 2018, hvor der tiltræder en ny træner. Det bliver spændende at se, hvad han kommer med af nye input til truppen.

Kampen på Provstejorden blev afviklet på kunststofbanen, da opvisningsbanen var alt for blød efter flere dages nedbør.

Flot slutspurt

De første 30 minutter var intense og med meget godt teknisk spil af Chang, der løb i position og ramte hinanden fint. Et af disse gennemspillede angreb resulterede i scoringen til 1-0, da Jacob Gandrup nettede tæt under mål uden chance for gæsternes keeper. Efter scoringen virkede det til, at der sneg sig lidt nerver ind hos hjemmeholdet, og gæsterne fra Hobro IK overtog mere og mere af spillet og havde nogle farlige chancer.

De sidste 45 minutter blev hård fight med masser af nærkampe. Der var blot spillet få minutter, da Hobro udlignede til 1-1 efter et hjørnespark, hvor bolden slutteligt ramte en Chang-forsvarer og gik i nettet.

Nu var det pludselig Hobro, der sad på kampen og de lugtede pludselig blod, da en sejr bragte himmerlænderne tilbage i oprykningskampen. Den ene farlige situation udspillede sig efter den anden foran Changs mål. Hobro tilspillede sig store chancer, men brændte på det skammeligste. Også heroisk forsvarsspil var med til at holde remis, men med den kraftige vind i ryggen rullede det ene angreb ned mod Changs mål. De fleste tilskuere var mere end tilfreds med det uafgjorte resultat, da kampen gik ind i den afsluttende fase.

Pludselig ud af det blå, erobrede Mandeep Singh, bolden på midten af banen. Efter et par "frække" driblinger, spiller han Christian Jakobsen fri i dybden og denne scorede sikkert til 2-1. Kort ind i overtiden blev det også 3-1 efter klumspil, hvor bolden ender hos Christian Jakobsen, og han sender bolden i nettet til 3-1 til Chang, hvilket blev det endelige resultat.

Efter slutfløjtet bliver der åbnet for de obligatoriske champagne-flasker og de "ædle" dråber bliver skyllet med med stor velbehag. Derefter var der luftture til trænerduoen, Jesper Hjorth og Terkel Christensen, der begge har lavet et kolossalt godt stykke arbejde.

Stemningen i omklædningsrummet bagefter var euroforisk, og truppen regnede med at feste hele natten - og til den lyse morgen for at fejre oprykningen!